Kiskereskedelmi szoftver - Mosonmagyaróvár
A feladat egy főként pékárut értékesítő kisbolt kereskedelmi rendszerének a megvalósítása, különös hangsúlyt fektetve a gyors eladásra, mivel a forgalom dömping szerűen reggel és este a legnagyobb. Minvel a pénztárgép már adott volt a QR kód helyett itt az EAN kódot választottuk a részletes számla pénztárgépbe,áfa kulcsonként történő beviteléhez, ez a fogyasztási lista alján jelenik meg. A színekkel is elkülönített termék struktúrát az eladók rövid idő alatt elsajátították, ezzel a megoldással az elvitel és bent fogyasztás egy blokkra kerülhet, hiszen a szoftver külön választja a két áfa kulcsot.
Kiskereskedelmi rendszer - Budapest
A kiskereskedelmi szoftver egy budapesti kézműves árukat is árusító kisboltban került telepítésre. Az igény az volt, egy vonalkód nyomtatós mérleg legyen egy külön pultban, ahol a felvágottak a sajtok és egyéb hűtött, kimért áru van. A pénztárgép mellett foglal helyet az érintőképernyős rendszer, vonalkód olvasóval, és egy pc-vel összeköthető mérleggel. Ha a vevő akár a távoli pultban kér 20 dkg sajtot, és vesz néhány kiló zöldséget valamint választ a polcokról is vonalkóddal ellátott árut. Akkor ezeket mind egyszerűen tudja az eladó kezelni úgy, hogy a vonalkódos árut vonalkód olvasóval, a zöldséget és gyümölcsöt a mérlegre téve a megfelelő ikonra bökve, a szeletelt árut pedig saját vonalkódját beolvasva tudja értékesíteni. A tapasztalat az, hogy amennyiben sok a kézműves termék, akkor érdemes címkenyomtatót vásárolni, hiszen a kis gyártók nem tudják megvásárolni a EAN kód licencét. Ha saját vonalkóddal látjuk el ezeket a termékeket akkor a vevő kevesebbet vár az eladópultnál és az új alkalmazottnak sem kell azon gondolkodni, hogy melyik ikonra bökjön a képernyőn.
Cukrászda kezelő program - Fót
Újabb cukrászda használja kiskereskedelmi szoftverünket. Felgyorsítva ezzel a sütemények, torták eladását. Nem kell fejben összeadni az árakat, a végösszeg áfa kulcsonkénti gyűjtésben jelenik meg a nyomtatón, amit a pénztárgépbe kell beütni. Így végre követhető a árumozgás és feleslegessé válik a napi pultív, mivel a rendszer műszak záráskor készletet is nyomtat. Érdekesség, hogy a telepítést már egy helyi szakember végezte, és az törzsadat feltöltést is rábízta a tulajdonos. Mi csak a regisztrációt és kisebb beállításokat láttunk el a helyszínen.
Kiskereskedelmi szoftver - Mosonmagyaróvár
2009. július 1. Windows Vista alatt futó kiskereskedelmi szoftver egy fodrász-, masszőr- és műköröm- kellék kereskedő laptopjára lett telepítve. Érintőképernyős rendszerről lévén szó a termékek 4 fő- és 8 alcsoportba vannak besorolva, de mivel itt ennél több tétel van, két lapozó billentyűt is definiáltam. Így a cikk kiválasztása továbbra is egyszerűen működik. Egy bolt nyitásakor szokásos kedvezményeket sem kell fejben tartani. A szoftverben ugyanis cikkenként beállítható egy dátumintervallum, ez határozza meg az akció időtartamát.
Cukrászda kezelő rendszer - Máriakálnok és Mosonmagyaróvár
A feladat egy cukrászda érintőképernyős rendszerének kiépítése a gyorsabb kiszolgálás és az alkalmazottak korrekt elszámoltatásának szem előtt tartásával. Lehetőséget kellett biztosítani az interneten keresztüli távoli adminisztrációra, a pénztárgép kapcsolatra, illetve a számítógépet egy digitális mérleggel összekötve a beviteli hibákat - melyek a sütemények lemérésekor keletkezhetnek - is minimalizálni lehetett.
Látszerész - optika kiskereskedelmi szoftver - Győr és Mosonmagyaróvár
Új, nagyobb üzlet, óriási termék választék, központi áru elosztás saját vonalkód nyomtatással. Röviden így lehetne jellemezni az újonnan megnyílt optikát, ahol mindezek miatt egy következő generációs elszámoltató rendszerre volt szükség. Az összesen négy üzlet áru elosztását egy helyről végzik, úgy hogy minden szemüvegkeretre saját vonalkód kerül. Így akár az árváltoztatást, vagy bármely módosítást az adatokban csak a központ egy meghatározott jogosultsággal rendelkező dolgozója végezheti el. Az üzletekben pedig csak az eladás történik. Mindehhez még állandó internet kapcsolat sem kell. Mivel az egyes üzletek csak a nap végén küldik el e-mailen a központba a napi forgalmat, és másnap kapják meg az új termékek vagy az árváltozások adatait. Amikor egy új szemüveget rendel a vásárló, előleget ad, ez egy szigorú számadású tasakszámmal ( rendelésszám ) együtt kelül könyvelése. A szemüveg elkészültével a fizetés úgy történik, hogy a vásárló a kapott tasakszámot bediktálja, a gép jóváírja a már korábban fizetett előleget és csak a fennmaradó összeget kéri. Mindez nagyobb kontrollt, pontosabb elszámoltatást eredményez, mégsem kell hozzá a hipermarketek költséges informatikai rendszere.
Kiskereskedelmi szoftver kisboltban - Dunakiliti
Milyen megoldás van egy kisbolt elszámoltatására ? Hasonlóan a hipermarketek elszámoltató rendszereihez itt is vonalkód olvasóval lehet eladni, de kedvezményeket is adhatunk a törzsvevőknek, sőt a pénztárgéppel összekötve rendkívül gyors eladást és pontos elszámoltatást tudunk elérni. A zsíros kéz sem zavarja az érintőképernyős monitor működését.
érintőképernyős kiskereskedelmi szoftver hentes üzlet kezelő program POS terminál kereskedelmi rendszer blokknyomtató vonalkód olvasó digitális mérleggel működő kiskereskedelmi program
Húsbolt kezelő szoftver - Győr
Egy hentesüzlet elszámoltatása elsőre egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban mégsem mindig az. Adott az üzlet ahol hús és hentesáru értékesítés folyik. Minden műszakban két alkalmazott dolgozik, akik külön-külön dolgoznak saját termináljukon: a képernyőn a terméket kiválasztva, majd lemérve készül a számla. Így húskészítmények és a hentesáruk külön-külön kerülnek kiszámlázásra. Azonban gyakran előfordul hogy a vevő mindkettőt vásárol és csak egy számlát szeretne kapni. A közületeket is itt szolgálják ki akik viszont havonta egyszer fizetnek. A törzsvevők százalékos kedvezményt kapnak, melyet nevekhez lehet rendelni, és még folytathatnám. De a gyakorlatban ez olajozottabban megy, sokkal egyszerűbben mint így leírva.